Organisatie & linksOrganisatie

De Verdieping is actief sinds najaar 2011 en wordt gerund door een team van vijf Assenaren:

 

Karina de Haan (trekker/coördinator):        M 06 57 88 81 88      E karinadehaan@ziggo.nl

Ger Meijer (teamlid):                                   M 06 476 95 502       E germeijer52@gmail.com

Oeds Hoogeveen (teamlid):                        M 06 423 00 925       E oedshoogeveen@gmail.com

 

Andre Staas en ook Nynke Hoekstra, beiden actief sinds het begin, gaan ons binnenkort verlaten. We zijn dan ook op zoek naar versterking van ons Team met 2-3  nieuwe teamleden. Sinds kort hebben we Arnold Woltmeijer bereid gevonden om ons te komen ondersteunen. We hopen nog eens twee nieuwe teamleden te mogen begroeten. Zodat we straks het nieuwe seizoen in kunnen met een Team dat weer op sterkte is. 

Heb je interesse of wil je eerst meer weten, bel gerust een van ons.

 

In deze Profielschets kun je meer lezen.

 

Contact

E deverdieping@home.nl
Karina de Haan, 06  57 88 81 88, karinadehaan@ziggo.nl
Andre Staas, 06 51 07 33 88,   deverdieping@home.nl

 

MetaForum

De Verdieping heeft in 2015 met Tegenlicht Meet Up en Stedelijk Museum Assen (SMAHK)  het initiatief genomen om in Assen meer samen te werken rond cultuur & debat. Een eerste samenwerking ontstond in de Maand van de Filosofie in april 2015, met het presenteren van een gezamenlijk programma. De samenwerking is verbreed naar een aantal andere partijen in Assen op het gebied van cultuur & debat. Begin 2016 is MetaForum Assen opgericht: een associatie van een achttal (vrijwilligers)organisaties , die actief zijn op het gebied van cultuur & debat.  Op dit moment maken de volgende organisatisies deel uit van MetaForum Assen: Humanistisch Verbond Assen e.o.SMAHK (Stedelijk Museum Assen voor Hedendaagse Kunst), Tegenlicht Meet Up, Boekhandel van der Velde (voorheen Iwema), Odd Fellow/ StroomdallogeEuropa's Rafelende Randen en Zin-in-Zondag. Het doel is om in Assen cultuur en debat op een hoger plan te brengen.

De acht organisaties werken samen op wat hen bindt. Daarbij richten ze zich op het structureel uitwisselen van de activiteiten: ze houden elkaar op de hoogte van plannen en activiteiten, delen programma’s met elkaar en brengen hun achterban op de hoogte van elkaars activiteiten.  Daarnaast programmeert MetaForum jaarlijks twee themamaanden. In april haakt ze in op de Maand van de Filosofie en overlegt wie welke activiteit organiseert (onderwerp, spreker, format, locatie). Zo zijn onder de vlag van MetaForum in april 2016 negen bijeenkomsten georganiseerd, met een lezing-van-formaat: Paul Scheffer, inhakend op het thema "Over de Grens". In november 2017 waren er meerdere bijeenkomsten rond het thema "Rusland". Waaronder opnieuw een lezing met een landelijk bekende inleider, dit keer Thomas von der Dunk over het thema "Europa en Rusland: vrienden of vijanden?". Maar liefst 145 deelnemers hebben de bijeenkomst bijgewoond.

Benieuwd naar de activiteiten in de komende maanden? Raadpleeg de agenda van MetaForum Assen.

 

Sponsoring

Composite Websolutions heeft De Verdieping gesponsored met het bouwen van de website, waarvoor onze dank!