Cursusaanbod

 

CURSUSAANBOD - TERUGBLIK

 

Filosofie-in-de-Huiskamer©

In 2015 en 2016 hebben we drie  filosofiecursussen aangeboden, in het kader van van Verdieping-in-de-Huiskamer©. Elke cursus omvatte vier (avond)bijeenkomsten, met -maximaal- 12 deelnemers, onder leiding van filosoof Edward van der Tuuk. Thema's: 1) Ethiek/Moraal-filosofie en 2) Filosofie Oost-West en 3) De Verbeelding van de Samenleving.

Cyclus Socratische Gesprekken©

In 2017 en voorjaar 2018 hebben we drie keer een Cyclus van elk drie Socratisch Gesprekken gedraaid, onder leiding van Karel van Haaften.

In najaar 2018 draaide er een vervolg: een 4e (Basis-) Cyclus Socratische Gesprekken van 3 bijeenkomsten. En een 1e Vervolg-Cyclus Socratische Gesprekken, voor ervaren gespreksdeelnemers, van 4 bijeenkomsen. In najaar 2019 ligt het cursusaanbod Socratische Gesprekken even stil. Maar voor het jaar 2020 gaan we weer plannen maken. In najaar 2019 hoort u hierover meer van ons.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CURSUSAANBOD - 2019 EN 2020

Cursus LEVENSLOOP: INSPIRATIE VOOR LEVENSKUNST©. 

Een cursus waarin u uw biografie schrijft, met als uitgangspunt uw rode draad van idealen en zingeving. Waarin u samen met anderen ontdekt hoe u bent geworden wie u bent. En wat u wilt gaan doen met de tijd die voor u ligt. Hoe u goed oud(er) kunt en wilt worden. Wie u wilt zijn! Met inspiratie vanuit de filosofie.  

Thema’s in de cursus zijn onder meer: Levensfasen en levensritmen, Wie ben ik / wie wil ik zijn / zingeving, Kruispunten in uw leven, Levenskunst / het goede leven en Het ‘doorgaande meer-generatie verhaal’. 

Docent is Elzelien van Duijn.  

Het betreft drie cursusdagen op donderdag 21 februari, 28 maart en 25 april 2019. Voor 8-10 personen. De cursus is inmiddels volgeboekt.

Meer informatie